– Alt ligger til rette for at Nord-Norge skal ta en enda større del i det norske oljeeventyret fremover. Det sa statssekretær Kjell-Børge Freiberg (FrP) da han tirsdag innledet på et frokostseminar i regi av Nordnorsk petroleumsråd og Petro Arctic om olje- og gassaktiviteten i Nord-Norge.

Arrangementet fant sted i Stavanger under årets utgave av ONS – Europas største oljemesse, i følge regjeringen.no.

– ONS er kanskje vår største og viktigste møteplass. Derfor er jeg glad for at det er både en tydelig nordnorsk stemme, og en stor deltagelse her i Stavanger. I år er det femti år siden det norske oljeeventyret startet. Det er ingen tvil om at vår landsdel vil spille en større rolle når de neste kapitlene i det norske oljeeventyret skal skrives, sier Freiberg.

Freiberg trakk fram to viktige milepæler fra det siste halve året. Produksjonsstarten på Goliat – det første oljeproduserende feltet i Barentshavet – og tildelingen av 23. konsesjonsrunde, hvor nettopp Nord-Norge er helt sentralt.

– Både tildelingen av 23. konsesjonsrunde og gårsdagens oppstart med arbeidet med 24. runde er et tydelig signal om at vi har en langsiktig og stabil petroleumspolitikk hvor nettopp arealtildeling har høyeste prioritet. Alt ligger til rette for at Nord-Norge skal ta en enda større del i det norske oljeeventyret fremover. Derfor er det også ekstra viktig at det lokale næringslivet griper de mulighetene dette fører med seg, sier Freiberg.

I etterkant av innlegget sitt besøkte også statssekretær Freiberg forskjellige utstillinger i messeområdet på ONS, deriblant representanter fra nordnorsk industri.

 

ONS – Offshore Northern Seas – som arrangeres annethvert år i Stavanger er Europas største oljemesse og en viktig møteplass for hele energinæringen. I år foregår arrangementet over fire dager spekket med utstillinger, debatter og konferanser. Forrige ONS ble besøkt av over 90.000 fra mer enn 100 land.

Forrige artikkelKystverket bygger «motorvei» på Melbu molo
Neste artikkelUheldig lastebilfører havnet utenfor veien