Enka etter kunstneren Harald Peterssen nekter Hadsel kommune å bruke kunsten i Rødskolen i den nye skolen på Melbu.

Det går fram av et brev fra Anne Grete Hval Peterssen til ordfører Siv Dagny Aasvik i Hadsel kommune.

– Som rettighetshaver til kunsten i bygningen Rødskolen på Melbu vil jeg, for at det ikke skal være tvil om mitt standpunkt i saken, vise til mitt brev til Hadsel kommune, datert mai og sendt 6. august 2015, der jeg klart sier fra hva jeg mener. Jeg aksepterer altså ikke at Harald Peterssens kunst blir brukt av Anne Katrine Dolven hvis Rødskolen rives, skriver hun i brevet til ordfører Siv Dagny Aasvik i Hadsel, datert 11. november 2015.

I dette brevet slår kunstnerenka igjen døra for at kunsten til Harald Peterssen skal få noe framtidig liv på Melbu. Og etter at kommunestyret i forrige uke for andre gang på fem år gjorde en endelig beslutning om å rive Rødskolen, vil Melbu etter dette trolig ikke få oppleve mer av kunsten til Pettersen.

Rådmann Ola Morten Teigen kunne imidlertid under forrige ukes kommunestyre opplyse at han på tross av tilbakemeldingen fortsatt har et håp om at kunsten fra Rødskolen skal kunne la seg overføre til den nye skolen som skal stå ferdig sommeren 2016.

Om kunstnerenka i mellomtiden ombestemmer seg, kan det fortsatt være mulig å overføres kunsten i lyskasser ved den nye skolen. Spørsmålet etter dette blir om kunstnerenka mener kunsten etter hennes mann blir så forandret gjennom overføringen at den ikke blir å kjenne igjen. Og da er det kanskje like godt at kunsten ikke overføres til den nye skolen.

Forrige artikkelSola snur tidlig tirsdag morgen
Neste artikkelLegevakta får nødnett til våren