Det var to tyske militære fly tilhørende Luftwaffe på øvelse i Nord-Norge som passerte i lav øyde rett utenfor Melbu onsdag ved 13:45-tiden. Det opplyser Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan ved Bodø.

Oberstløytnant og talsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, Ivar Moen, sier til 8445melbu.no at det var to tyske militære fly av typen Transall C-160 som passerte over Melbu onsdag.

– Dette er en type militære fly som ligner på transportflyet Herkules. C160 Transall har bare to flymotorer, mens det norske Herkules har fire, sier oberstløytnant Ivar Moen til 8445melbu.no.

De to tyske militære flyene holder til på Bardufoss, og vil være på oppdrag i Nord-Norge hele uken. Fly og mannskaper flyr tilbake til Tyskland fredag.

– De to flyene har et treningsprogram når de er her i Nord-Norge. Dette inkluderer både lavtflyving, navigering og andre øvingsmomenter som de trener på. Flyene oppsøker ulike områder under treningen, og det var disse flyene som passerte blant annet Melbu onsdag, sier oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan til 8445melbu.no.

I følge Wikipedia er C-160 Transall et militært fly som tilhører tyske Luftwaffe. flyetble designet og produsert i et samarbeid mellom Frankrike og Tyskland der målet var å laget et moderne transportfly. C-160 er fortsatt i aktiv tjeneste 50 år etter at de første flyene ble satt i drift i 1963. Flyet har blant annet en spesiell rolle som tankfly, der mindre fly kan tanke flybensin i lufta. Flyet har også en rolle innen elektronisk overvåking og militær kommunikasjon. C-160 skal i Tyskland og Frankrike erstattes av Airbus A400M Atlas.

Forrige artikkelPolitiet må rydde i Melbus stoffmiljø
Neste artikkelBer Havfisk flytte hjem til Melbu