Det er ingen hemmelighet at Melbu-samfunnet sliter med et dop-, og stoff- og rusmiljø som rammer mange uskyldige borgere. Til nå er det ingen som har gjort noe med problemet. Hvor er politiet?

LederSpør du mannen i gata er det mange som kjenner til hvor det er mulig å få kjøpt seg dopingmidler på Melbu. Dopingmidler benyttes til å bygge overdimensjonerte muskler og utrolig kroppslig styrke. Det har vært flere eksempler på at mannen i gata også tidligere har følt seg truet av dette miljøet. Og nå må politiet snart gjøre noe med problemet. Politiet har heller ikke tatt alvorlig andre typer trusler som er framsatt av klin edrue folk heller, og skylder på at de ikke kan dra inn folk til avhør i tide og utide bare fordi trusler er framsatt. Dette er en holdning som ikke er politiet verdig. I andre tilfeller har anmeldelser verken blitt etterforsket eller registrert som anmeldelse.

Det er heller ingen hemmelighet at Melbu har et voksende og problematisk miljø innen annen stoffmisbruk, det vil si narkotiske stoffer av ulike typer. Etter det vi kjenner til skal de arresterte etter innbruddene på Melbukontoret og Melbu samfunnshus ha bakgrunn i et slikt miljø på Melbu, men dette er politiet ikke villig til å bekrefte.

Folk på Melbu stiller seg oftere spørsmål om det er trygt å ferdes i gatene. Det finnes eksempler på at elementer fra dop- og stoffmiljøet på Melbu har oppsøkt private boliger og framsatt trusler av ulike grunner. Flere har sett seg nødt til å investere i boligalarmer etter at direkte og indirekte trusler har vært framsatt.

Til og med på Melbus utesteder driver dette miljøet med avansert utøvelse av trusler. I noen tilfeller er det andre enn trusselutøveren som har bestilt «oppdraget». Historien vi har hørt, er at totalt fremmede setter seg ved bordet til den eller de som er målet for truslene. Etter en stund dreier det seg raskt til indirekte trusler, aggresjon og henvisninger til andre personer i lokalet som vedkommende har med seg. Bestillingen viser seg i enkelte tilfeller å være gjort av godt kjente personer i lokalmiljøet.

Politiet blir mer og mer sentralisert, og det hevdes at det blir bedre for borgerne. Vi mener imidlertid at det er viktig med jevnlig tilstedeværelse, en tilstedeværelse vi ikke kan se at det lokale politiet klarer. De kommer bare når det er noe alvorlig som har skjedd, men bruker mindre ressurser på å forebygge. Det kan ikke bli slik at politiet bare skal rydde opp etter kriminelle. De må bruke en langt større del av sine ressurser på å holde kontroll på de elementene som stadig vekk gjør det utryggere, også på Melbu.

Forrige artikkelPolitiaksjon og arrestasjoner på Melbu
Neste artikkelTyske Luftwaffe flyr lavt over Melbu