Storrederiet Havfisk, som eies av trålerkongen Kjell Inge Røkke, bør flytte heim til Melbu, der Havfisk var navnet på det gamle og opprinnelige trålerrederiet.

Det var Bladet Vesterålen som først skrev om denne saken. Og det skal være i et brev fra ordfører Kjell-Børge Freiberg til den nye konsernsjefen i Havfisk at ønsket fremmes.

– Som ordfører i Hadsel ønsker jeg å invitere deg til Hadsel kommune med ønske om å diskutere fremtidens muligheter for Havfisk ASA og Hadsel kommune, sier ordfører Kjell-Børge Freiberg (Frp) i brevet som avisen refererer til.

Rederiet het tidligere Aker Seafoods ASA, men endret navn i november 2013, til HAVFISK ASA. Selskapets børsticker ble også endret, til HFISK.

Navnet Havfisk er det samme navnet som det tidligere trålerrederiet på Melbu hadde, før alle trålerrettighetene ble kjøpt opp av Kjell Inge Røkke. Han kjøpte de gamle aksjene for 25.000 kroner stykket, som i sin tid hadde en verdi på 500,- kroner stykket. Flere av de gamle aksjeeiere ble millionærer på Melbu.

Forrige artikkelTyske Luftwaffe flyr lavt over Melbu
Neste artikkelKirkespiret passet ikke på Melbu kirke