Konseptet «Hadsel Live» har blitt en ubetinget suksess, takket være Trondheims-jenta Synnøve Volden som har slått seg ned på Melbu.

Lørdag avsluttet Hadsel Live sin konsertrekke i Arbeideren, med besøk av sambygdingen Arve Tellefsen. Konserten er den femte i år, og mange av publikummerne håper dette skal fortsette. Musikalsk kvalitet og godt besøkte konserter har vært gjennomgangsmelodien.

Det er mange musikkinteresserte og publikummere som etter en vellykket konsertsesong takker Synnøve Volden for hennes innsats på Melbu og i Hadsel. Konsertene har vært allsidige i sitt innhold, vært godt spredt utover kommunen, fra Melbu til Hadsel og Stokmarknes. Det er noe innbyggerne i Hadsel liker.

Hadsel Live hadde ikke blitt noe, om det ikke var for solide sponsorer, noe Synnøve Volden også understreket da hun åpnet den siste konserten i regi av Hadsel Live for å år. Det viser at det er mulig å få til noe nytt innenfor kulturområdet, selv på ganske kort tid, når interesserte sponsorer melder sin interesse. Og vi ser gjerne at flere solide Hadsel-bedrifter engasjerer seg på kulturområdet, fordi det i bunn og grunn er snakk om å gi noe tilbake til samfunnet. Og da vil mange hevde at det ikke kan bli mange nok kulturtilbud i kommunen.

Synnøve Volden er selv cellist og har siden 1996 vært medlem i kammerorkesteret TrondheimsSolistene. Hun har også i en periode turnert med ledende solister over hele verden. Siden 2003 har kun jobbet i Nidaros Strykekvartett, og med denne vært med på en Grammy-nominert CD-innspilling.

Hun har også turnert i Norge og Europa, og spilt ved en rekke festivaler. Også som frilanser har Synnøve Volden spilt i mange orkestrere i Sverige og Norge. Synnøve Volden har sin utdannelse fra NTNU – Musikkonservatoriet i Trondheim og Griegakademiet i Bergen.

Forrige artikkelSolid Tellefsen avsluttet Hadsel Live
Neste artikkelHadde sine flotteste stunder på Melbu