I en nylig avsluttet rettssak ved Midtre Hålogaland tingrett har tre personer blitt dømt for narkotikakriminalitet i Vesterålen.

De tiltalte sto overfor alvorlige anklager om oppbevaring, transport og overføring av større mengder narkotika.

Den ene skal ha oppbevart eller medvirket til oppbevaring av omtrent åtte kilo cannabis. Den ulovlige oppbevaringen fant sted i Vesterålen, hvor hasjen ble mottatt av en annen og lagret i en fryseboks som tilhørte en tredje.

Under rettssaken erkjente den ene straffskyld for sitt engasjement i saken, men nektet å avsløre informasjon om sin oppdragsgiver eller mottakeren av narkotikaen.

Bevis og rettens vurdering

Under rettssaken ble det lagt frem ulike bevis, inkludert DNA-spor som koblet den enes hasj i den andres fryseboks. Fryseboksens eier mente at han kun hadde tillatt lagring av en mindre mengde hasj i fryseboksen sin. Han hevdet at han ikke hadde vært klar over den betydelige mengden hasj som ble funnet.

Den viktigste informasjonen kom imidlertid fra en telefonsamtale der en innringer ved navn ga politiet opplysninger om narkotikaen i fryseboksen, og opplyste hvem som eide det. Politiet reagerte imidlertid ikke umiddelbart på informasjonen fra innringeren, og det tok noen dager før en ransakelse ble utført.

Dommen og straffutmåling

Rettens vurdering førte til ulike dommer for de tre tiltalte. De ble dømt til fengsel i 2 år og 3 måneder, 1 år og 8 måneder og 1 år og 7 måneder.

Forrige artikkelTo fra Hadsel får politisk makt i Nordland fylkesråd
Neste artikkelNy flyplass i Bodø får konsesjon