En person fra Harstad er av Statsadvokatene i Troms og Finnmark tiltalt for flere lovbrudd som involverer vold og trusler.

I det første tiltalepunktet blir vedkommende beskyldt for å ha påvirket en offentlig tjenesteperson til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling ved bruk av vold. Dette skjedde søndag 5. mars 2023, rundt klokken 02:30 ved taxikøen på Torvet 8 i Harstad. Personen satte seg til motverge og spyttet en politioverbetjent i ansiktet i forbindelse med en politikontroll.

Det andre tiltalepunktet omfatter påståtte voldshandlinger mot to andre personer søndag 5. mars 2023, rundt klokken 02:20, også ved taxikøen på Torvet 8 i Harstad. Vedkommende er anklaget for å ha skallet en person i ansiktet og bitt en annen person i halsen.

Det tredje tiltalepunktet involverer trusler med straffbar atferd uttalt i ord eller handling, som var egnet til å fremkalle alvorlig frykt. Dette skjedde mandag 8. mai 2023, rundt klokken 12:20, under en telefonsamtale med en annen person. I følge tiltalen skal han ha sagt følgende på telefon: «prøv å si det der en gang til, så kommer jeg og skaller deg ned».

Saken ble underskrevet digitalt av statsadvokaten den 29. juni 2023. Vedkommende vil nå bli stilt for retten for å svare på anklagene mot seg. Dette minner oss om viktigheten av å løse konflikter på en fredelig måte og unngå vold og trusler.

Forrige artikkelPåførte andre tap eller fare for tap
Neste artikkelValget i Nordland er godkjent