– Widerøes flyveselskap er svært dyktige og en av de største lærebedriftene vi har! Nå inngår vi et tettere samarbeid for å få enda flere unge ut i lære og samtidig bidra til å sikre bedriften de lærlinger de trenger, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

Fylkesråden besøkte Widerøes torsdag i deres hovedkontor på Langstranda i Bodø. Formålet med møtet var å orientere seg om bedriften generelt og behovet for lærlinger spesielt, samt orientere om lærlingegarantien.

– Vi hadde et interessant og lærerikt møte, som endte meg at vi ble enige om å samarbeide tettere i arbeidet om læringer i framtiden. Widerøe vil ha et økende behov for lærlinger innen flyfag i årene som kommer. Vi har også behov for lærlinger innen kontorfag, IKT, reiseliv og logistikk. Vi trenger mest drahjelp i reiselivsfaget hvor vi ønsker lærlinger på Mo, Mosjøen, Leknes og Skagen, samt i logistikkfaget hvor det er vanskelig å få lærling i hele landet, sier Marylen Sundfær, som er direktør i Widerøe Aviation Academy.

Forrige artikkelStatens vegvesen vil utrede Holdøya-tunnel
Neste artikkelBuss av veien skapte trafikale probemer