Hjem Fra arkivet Sommer-Melbu: Selger billetter på nettet

Sommer-Melbu: Selger billetter på nettet

For første gang skal Sommer-Melbu selge billetter på nettet. Det kunne leder for Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap (NAKV), Maria Johansen, fortelle under torsdagens pressekonferanse.

Styreleder Bjørn-Kåre Hansen i NAKV åpnet pressekonferansen torsdag ettermiddag. Han ga ordet til Maria Johansen som gikk gjennom det meste av programmet under Sommer-Melbu, og fremhevet blant annet barneaktivitetene på torget.

Billettsalget starter i midten av juni, både på nett og på Melbukontoret. Som tidligere år skal det også selges billetter ved inngangen til arrangementene.

– Billettsalg på nettet er et spennende prøveprosjekt som festivalledelsen har forventninger til. Det viktigste for deltakerne på Sommer-Melbu er at billettene blir bedre tilgjengelig enn før, sier Maria Johansen i NAKV. Billettsalg på nett er et samarbeid mellom Sommer-Melbu og Hurtigrutens Hus.

Her er noen høydepunkter og nyheter under Sommer-Melbu som ble presentert under pressekonferansen torsdag:

  • Lørdag får barna blant annet mulighet til å være med i «barnas tenketank» der de skal få lov til å si det de tenker uten å bli korrigert av voksne. Det skal skje i «barnetanken» på Neptun, der barna skal registrere seg og skrive ned det de tenker der og da. Barna kan også sette seg på den såkalte «bablebenken», som forplikter til å si noe i andres påhør.
  • Den offisielle åpningen av Sommer-Melbu fredag 4. juli skal skje på Melbu torg.
  • Journalist Johnny Spans fra Dag og Tid har gjennom flere år reist rundt i Norge, besøkt og vurdert lokale tettsteder. Han vil blant annet gi terningkast om Melbu-samfunnet på sitt foredrag under Sommer-Melbu.
  • Konserten med Kråkesølv i samfunnsmuset er et rustfritt arrangement for ungdom. Det finner sted i samfunnshuset.

Kajakk- og sjakkurs
Blant de mindre pretensiøse arrangementene, men likevel like viktige, nevnes blant annet kurs innen lefse- og flatbrødbaking, kajakkurs, sjakkurs for nybegynnere og et godt ungdomsprogram. Mange av arrangementene for barn og ungdommer i mange sammenhenger gratis, forteller leder for festivalkomiteen, Berit Øraker.

For barn og unge blir det hver eneste dag kultursti for barn. Da er det bare å hente kart og informasjon på Melbukontoret, og finne nye kulturskatter på stedet.

Takker foreningene
NAKV-leder Maria Johansen forteller at det som vanlig under Sommer-Melbu i år også vil koke av folk og aktiviteter på Melbu. Hun understreker at dette ikke har vært mulig uten lag og foreninger, og understreker sin takknemlighet for deres deltakelse også under årets Sommer-Melbu.