Regjeringens forslag om å fjerne pliktene som Havfisk-trålerne har til landanlegget på Melbu blir et trollfjordslag.

Det sier Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik til vol.no (bak betalingsmur).

Andre steder i Vesterålen har trålerne kjøpt seg fri fra aktivitetsplikt, bearbeidingsplikt og tilbudsplikt. Nå er det bare Melbu som står igjen med et anlegg som fortsatt har disse pliktene i Vesterålen.

– Dette er vår tids trollfjordslag der storkapitalen står mot kystsamfunnene. Fiskeriministeren har valgt side med storkapitalen og er åpenbart ikke folkets minister, sier Hadsel-ordføreren til nettavisen.

Hun mener at fiskeriminister Per Sandberg fra Frp nå fullfører det arbeidet som Høyre tok til orde for i 2002. Da ble leveringsplikten endret til en tilbudsplikt.

– I dag sier Sandberg at han vil sette kroken på døra til noen av anleggene. Det er et skambud til kysten på 100 millioner kroner. Hva i all verden er det når anlegget på Melbu alene omsatte for 400 millioner kroner i fjor, sier hun til vol.no.

Hun mener at Melbu vil overleve en stund, men hun frykter at endringer vil skape uro og at det ikke legger til rette for gode arbeidsforhold og framtidig rekruttering. Hun setter nå sin lit til at forslaget fra fiskeriministeren ikke går gjennom på Stortinget. Det blir det kamp!

Forrige artikkelRegjeringens forslag er det verst tenkelige som kunne skje
Neste artikkelOrdfører: 100 millioner er «fjottpenger»