Politimesteren i Nordland har utstedt en tiltalebeslutning som avslører at en mann skal ha begått en serie lovbrudd i blant annet Vesterålen.

Saken kommer opp i Midtre Hålogland tingrett på Sortland i slutten av juni. Det er satt av to dager til å behandle straffesaken.

Fordi tiltalten spenner fra kjøring i påvirket tilstand til innbrudd og narkotikabesittelse, står den tiltalte overfor en lang liste av anklager. Mannen skal også ha kjørt i påvirket tilstand, ståtte bak en rekke tyverier og ulovlig narkotikabesittelse. Tiltalebeslutningen signert av politiinspektør Steffen Ravnåsen skisserer detaljene i de ulike lovbruddene som strekker seg over flere måneder.

Påvirkning og uten førerkort

Den tiltalte er anklaget for to tilfeller av kjøring under påvirkning av amfetamin og THC, en gang i Sortland og en annen gang i Harstad. I tillegg er vedkommende anklaget for å ha kjørt uten gyldig førerkort ved begge anledninger.

Anklagene inkluderer også flere tilfeller av tyveri og innbrudd. Den tiltalte skal ha brutt seg inn i flere lokaler på Sortland, hvor vedkommende stjal verktøy, fiskeutstyr, og elektronikk. Videre er den tiltalte anklaget for å ha stjålet teknisk utstyr fra en idrettshall og diverse gjenstander fra bedrifter i Finnmark.

Stanset ikke for politiet

Ved siden av kjøring i påvirket tilstand, er den tiltalte anklaget for ulovlig oppbevaring av narkotika, spesifikt 3,8 gram amfetamin. Vedkommende er også anklaget for å ha unnlatt å stanse for politikontroll da det ble signalisert om å gjøre det.

Tiltalebeslutningen inkluderer også anklager om skadeverk ved innbrudd, hvor den tiltalte skal ha ødelagt en vegg og et elghode, samt tilgriset butikklokaler og varer. Vedkommende er også tiltalt for å ha båret kniv på offentlig sted uten aktverdig grunn.

Forrige artikkelElev skal ha vist fram våpen på skolen
Neste artikkelIngen støtte for ekte våpen på skole