Undersøkelser knyttet til angivelig våpen på skole i Vesterålen viser ingen funn som underbygger at det var et ekte våpen.

Det opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Det har vært gjort grundige undersøkelser for å avklare hvorvidt det var et ekte våpen eller et lekevåpen som ble tatt med på skolen av en elev i Vesterålen, onsdag 10. april.

Våpenet er ikke funnet, men politiet har heller ikke funnet noen holdepunkter for at barnet har fått tak i et ekte våpen. Politiet har heller ikke funnet noe som underbygger en intensjon om å skade noen, og anser heller ikke at det skal være noen fare forbundet med hendelsen.

Som et trygghetsskapende tiltak var politiet tilstede ved flere anledninger på den aktuelle skolen. Det var trivelige opplevelser, hvor politiet kom i kontakt med mange barn. Politiet driver kontinuerlig med forebyggende arbeid, i samarbeid med skolene. De kommer blant annet til å delta på foreldremøte på den aktuelle skolen i neste uke. Det gode samarbeidet med skolene i Vesterålen kommer til å bli videreføre også i tiden fremover.

Forrige artikkelOmfattende tiltalebeslutning avdekker en serie lovbrudd
Neste artikkelPolitiet ber om tilps etter tyveri av motorsykler