Politiadvokat Trond Lakselvhaug opplyser i en pressemelding at politiet gjør undesøkelser knyttet til angivelig våpen på skole i Vesterålen.

Onsdag 10.april fikk politiet melding fra en skole i Vesterålen om at en mindreårig elev skal ha vist fram et våpen til medelever i skoletiden. Politiet gjorde undersøkelser og var i kontakt med de involverte elevene i går, og har gjort ytterligere undersøkelser, hatt flere samtaler med de involverte og gjort søk etter det angivelige våpenet i dag. Det er foreløpig ikke gjort funn av noe våpen, og politiet vil fortsette med sine undersøkelser i ettermiddag.

– Eleven som har hatt med våpenet på skolen har fortalt til politiet at det skal dreie seg om et lekevåpen, men politiet tar likevel situasjonen på alvor. Det at det tas med noe som har utseende av et våpen til skolen og at elever opplever at de blir utsatt for trusler, er alvorlig. Politiet vil fortsette med sine undersøkelser, selv om vi nå ikke har gjort funn som tilsier at det skal dreie seg om et reelt våpen, sier Lakselvhaug.

Av hensyn til den bekymringen som politiet oppfatter er i lokalsamfunnet knyttet til denne hendelsen, så er det besluttet at politiet vil være tilstede på skolen som et trygghetsskapende tiltak, i morgen fredag.

Forrige artikkelVaretektsfengslet i fire uker for stort tyveriraid
Neste artikkelOmfattende tiltalebeslutning avdekker en serie lovbrudd