Det som trolig blir Arbeiderpartiets kommende varaordfører i Hadsel kommune, Einar Roger Pettersen fra Melbu, nekter torsdag å kommentere stengningen av Melbu legekontor.

Kommentar8445melbu.no sendte torsdag ettermiddag en e-postforespørsel til Arbeiderpartiets Einar Roger Pettersen, med spørsmål om hans og partiets reaksjon på at Melbu legekontor blir stengt i fem uker denne sommeren.

Torsdags kveld fikk vi et nedslående svar, og det var at han ikke ønsker å kommentere saken overfor 8445melbu.no, men har i stedet valgt å formidle sine holdninger kun i Vesteraalens Avis og vol.no, formodentlig fredag 26. juni.

– Jeg takker for forespørselen, men jeg har allerede gitt en uttalelse til VA/vol.no som visstnok kommer på vol i morgen, skriver Einar Roger Pettersen i sitt svar.

Det er vel mange som må klype seg i armen for å sjekke at dette stemmer, men det gjør det. Det er en kjent sak at Einar Roger Pettersen er en lavmælt person i det offentlige rom, noe også Vesteraalens Avis har kommentert tidligere. Nå er imidlertid situasjonen den at Einar Roger Pettersen kan bli en av de mektigste personene i Hadsel til høsten. Da er det hans fordømte plikt å svare på de spørsmål som stilles i det offentlige rom. Velgerne har rett til å vite om de skal stemme på ham eller ikke. Dersom han ikke endrer denne praksisen umiddelbart, bør han heller ikke bli varaordfører i Hadsel.

Det hører ikke hjemme i dagens samfunn at maktpersoner selv skal kunne velge og vrake de avisene som stiller mer eller mindre vennligsinnede spørsmål. Etter meningsmålingene å dømme kan Arbeiderpartiet komme til å sitte med makten i Hadsel kommune etter høstens kommune- og fylkestingsvalg. Dersom Einar Roger Pettersen praksis blir å kun snakke med de mediene han finner for godt, er det et meget dårlig tegn fra Arbeiderpartiet i Hadsel.

Det var med blant annet stemmene fra Einar Roger Pettersens eget parti at Hadsel kommunestyre stemte for nedlegging av Atlas legekontor i fjor. Dermed er hans parti også en del av utfordringene som Melbus befolkning står overfor denne sommeren, med legekontoret stengt i fem uker. Når Einar Roger Pettersen nå finner det for godt å la være å svare, er det forstemmende for et parti som ellers er sterk tilhenger av pressefrihet og det skrevne ord.

Forrige artikkelNye eiere overtar Rema 1000 på Melbu
Neste artikkelÅpner Sommer-Melbu med fest på lokalet