Denne helga blir det storfint besøk i barnetanken på Melbu, i form av en konsert etterfulgt av et spesielt kunstnermøte i ærverdige Melbo Hovedgård.

Det er Røst AiR som i samarbeid med Voxlab presenterer konsert i barnetanken til Norsk Fiskeriindustrimuseum på Melbu 
med The Deep Listening Trio. Pauline Oliveros, Heloise Gold og Ione presenterer «The Arctic Mode» etterfulgt av kunstnersamtale i Melbo Hovedgård.

Det er en av verdens fremste komponister og utøvere som kommer til Melbu i Vesterålen for å spille en konsert og for å holde en kunstnersamtale.

Foreninga Røst Artist In Residency (Røst AiR) som i samarbeid med Voxlab arrangerer en konsert og forestilling i en av de gamle tankene til Neptun Sildeoljefabrikk på Fiskeriindustrimuseet i Melbu.

I følge omtalen fra arrangøren vil du få oppleve den legendariske komponisten Pauline Oliveros i møte med forfatter og spoken word kunstner Ione samt danser og koreograf Heloise Gold. Sammen skal de utforske rommet og klangen i barnetanken. Konserten påfølges av en intim kunstnersamtale på ærverdige Melbo Hovegård.

Pauline Oliveros er en av de mest sentrale skikkelsene i amerikansk samtidsmusikk. Hennes karriere spenner over mer enn femti år og hun er kjent for sitt avantgarde og grensesprengende arbeid med improvisasjon, meditasjon, elektronisk musikk, samt myter og ritualer.

Pauline Oliveros er grunnleggeren av “Deep Listening», som hun selv beskriver som å lytte på alle mulige måter til alle mulige ting uansett hva man holder på med. Slik aktiv og fokusert lytting inkluderer lyden av dagliglivet, av naturen, av ens egne tanker, samt musikalske lyder.

Hennes lyd og videoinstallasjon «Deep Listening Room» ble presentert på Whitney-biennalen i New York i 2014 .

På scenen i Barnetanken på Melbu vil Pauline Oliveros ha med seg to av sine mangeårige samarbeidspartnere; forfatter og spoken-word kunstner Ione og danser og performancekunstner Heloise Gold.

Oliveros vil framføre en konsert på laptop, små gjenstander, munnspill og vokal. Hun vil utforske den unike akustikken i Barnetanken i samspill med live sampling og surroundlyd som utføres av hennes «Expanded Instrument System».

Ione vil fremføre spoken word, tekst og vokal hvor hun leker med lyden av skjulte skygger. Heloise Gold vil tilføre bevegelser som oppstår ut i fra kroppens uventede reaksjoner.

Arrangementet er støttet av Norsk Kulturråd, Foreningen Røst AiR og Voxlab.

Forrige artikkel17-åring deltok i kuppforsøk på Melbu
Neste artikkelStokmarknes seiret i «Slaget om Hadseløya»