I det gamle trandamperiet på Neptun sildoljefabrikk skjer det saker og ting for tiden. Neumann’s Røykeri & Supperclub etablerer seg rett ved bluesklubben sine lokaler rundt påsketider.

Det er den lidenskapelige kokken og pølsemaker Peter Neumann med flere som nå planlegger et helt nytt etablissement i samarbeid med Museum Nord, som eier alle lokalene ute på Svinøya på Melbu. Peter Neumann bor på Ekren ved Melbu, etter at han for noen år siden ble betatt av landsdelen under et ferieopphold.

Og de «med flere» har mer enn 37 års yrkeserfaring fra en lang rekke land, som Tyskland, Namibia, Japan, Sveits, Frankrike, Østerrike og Canada. Peter Neumann har arbeidet som kjøkkensjef i ulike bedrifter i Norge siden 2008.

Det nye og spennende etablissementet på Neptun har totalt en investeringsramme på 1,1 millioner kroner. Av dette har Museum Nord estimert sine kostnader til om lag 400.000 kroner. Ved nyttår sto det igjen bare 100.000 kroner før prosjektet er fullfinansiert.

Neumann planlegger å åpne restauranten i midten av april, og har budsjettert med en omsetning på snaut 2,5 millioner kroner det første året. Forberedelsene starter for alvor den 30. januar. Museum Nord har tatt på seg spanderbuksene, og subsidierer husleien de to første driftsårene.

Forrige artikkelFiletarbeiderne på Melbu skal på jobb igjen
Neste artikkelÅrets første skikkelige solrøn på Melbu