Fire elever på Melbu skole er intervjuet av Melbu-gutten Thomas Gundersen i Bladet Vesterålen. De er klare i sin holdning: – Riv Rødskolen.

Det er niendeklassingene Bastian Holst, Renate Elshaug, Amna Syeda og Jens-Einar Sørensen som er intervjuet i Bladet Vesterålen. De er svært glade for at det nå bygges ny skole på Melbu, men på spørsmål om vern eller riving av Rødskolen, er alle fire enige.

– Jeg ser ikke noe poeng i å beholde denne gamle skolen når vi nå får en helt ny, sier Renate. Bastian mener bygget har utspilt sin rolle. – Det er i veldig dårlig stand, skikkelig nedslitt og mangler ventilasjonsanlegg, sier Renate til avisen.

De fire har ikke noe spesielt forhold til veggmaleriene i skolens aula, som er laget av Harald Peterssen. De mener imidlertid at bygget på tross av kunsten på et eller annet tidspunkt må rives. Like enige er de ikke i spørsmålet om overføring av veggmaleriene til den nye skolen i form av fotografier.

Området hvor Rødskolen står i dag skal brukes som sikkert trafikkområde og til lekeplass. Flere verneinstanser har vurdert det slik at verken bygget eller veggmaleriene er verneverdige.

Forrige artikkel80 dramatiske minutter om bord på bilferga «Tysfjord»
Neste artikkelLærer om Rødskolen: – På grensa til det latterlige