Melbo var rimelig sikker på ta med seg tre poeng hjem fra Harstad, da de møtte tabell ellver Medkila torsdag 18. juni. Slik gikk det dessverre ikke. Ved siste fløytesignal var stillingen 1-1, og de marineblå klarte dermed ikke å følge opp den sterke 2-1 seieren borte mot Sortland forrige serierunde.

Av Thomas Gundersen

Melbo åpnet kampen svakt, og dette utnyttet hjemmelaget. Med 11 minutter på klokka sendte Einar Moheim, Medkila opp i ledelsen. I etterkant av scoringen fulgte flere store sjanser til hjemmelaget. Tre ganger smalt ballen i stolpene over og ved siden av MILs sistekanse Martin Brun. Stillingen 1-0 stod seg helt til tre minutter på overtid av første omgang. Thomas Rønning sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Over i andre omgang hadde Melbo store muligheter til å gå opp i ledelsen. Medkila hang ikke like godt med som i første omgang, men det ville seg ikke for MIL. Hjemmelaget ble redusert til 10 mann etter 82. spilleminutter. Sigurd Madsen fikk sitt andre gule, og ble sendt i dusjen. Da dommeren blåste i fløyta for siste gang stod det fortsatt 1-1 på resultattavla, og MIL måtte ta til takke med ett poeng. Medkila-keeper Drago Dumancic spilte en suveren kamp, og fikk mye av æren for at resultatet ble slik som det ble. Han var bunnsolid, og vartet opp med flere klasseredninger i andre omgang da MIL presset som verst. Med 1-1 i Harstad faller Melbo tilbake til 8. plass på tabellen.

Neste seriekamp er den siste før sommeren, og spilles hjemme på Melbu Stadion. Motstanderen her er tabelltoer Junkeren som er avhening av tre poeng for å henge med i toppen. Gjestene fra Bodø er storfavoritt i forkant av kampen. MIL forventer å få det tøft, men vil gjøre sitt beste for å få en god avslutning før sommerferien. Dessverre må denne kampen spilles uten både Stian Fredriksen og Steffen Nilsen som begge soner karantene grunnet for mange gule kort.

Kampen spilles lørdag 27. juni kl. 14.00. Håper så mange som mulig møter opp på stadion for å heie fram vårt kjære MIL!

Forrige artikkelTurbo-dekning på plass i «Melbu kommune»