Skandalen er et faktum for Melbo IL etter at det nå er kjent at en tidligere A-lagsspiller og trener for A-laget i en årrekke, var den som kom med den famøse kommentaren til en mørkhudet spiller fra Andenes IL under en fotballkamp på Havfisk stadion mandag.

Etter det LoVe24 kjenner til, og som vi har fra flere sikre kilder, er det en lokalt godt kjent melbuværing som kom med kommentaren til den unge fotballspilleren på Andenes IL på Havfisk stadion tidligere i denne uka.

Melbo IL mente i går at navnet til vedkommende ikke hadde noe i media å gjøre. Den kommentaren er lettere å forstå i dag, ettersom det var en tidligere tillitsvalgt på høyt nivå i klubben som brukte uttrykket «svarting» overfor en mørkhudet fotballspiller fra Andenes-laget.

Som journalist Frederik Sørensen i Bladet Vesterålen skrev tirsdag, er det ikke seieren til Melbo som blir husket. I følge avisen var det en godt voksen tilskuer som støttet heimelaget Melbo som sto bak rasismen, noe AIL-kaptein Anders Stave også har bekreftet overfor Bladet Vesterålen. – Grensa går ved rasistiske tilrop, sa AIL-kapteinen til Bladet Vesterålen i går.

Melbo IL har overfor LoVe24 gitt inntrykk av at det var en vanlig supporter som var løsmunnet, men at de likevel har tatt saken alvorlig å utvist supporteren fra Havfisk stadion for resten av sesongen.

– Vi er ekstremt opptatt av at våre tilskuere, besøkende lag, supportere som kommer på besøk, dommere og alle andre skal ha gode opplevelser på Havfisk stadion. Det er svært beklagelig at en tilskuer kommer med et slikt tilrop. Det er uakseptabelt, sier Rønning til Bladet Vesterålen tirsdag.

Melbo IL har imidlertid unnlatt å fortelle at det var en tidligere respektert A-lagsspiller og A-lagstrener som faktisk brukte uttrykket «svarting» om en AIL-spiller. Dette faktum gjør rasismesaken i Melbo IL fullkommen, der det på ulike måter gis et inntrykk av at uttalelsen mer eller mindre var en glipp.

Når det viser seg at det var en tidligere A-lagspiller og A-lagstrener på Melbo IL som sto bak, er det langt mer alvorlig enn det klubben til nå har vært villig til å innrømme

Styremedlem Einar Roger Pettersen i Melbo IL sier i en kommentar til LoVe at klubben tar saken internt i MIL.

– Denne typen saker vedrørende enkeltpersoner tar vi ikke offentlig. Dette er tatt opp med personen det gjelder. Han er ikke tillitsvalgt i MIL, sier styremedlem Einar Roger Pettersen.

Forrige artikkelMIL-trener Thomas Rønning beklager egne uttalelser
Neste artikkelKommunetopp i Hurtigrutens Hus dømt i tingretten