25 år med filmfestivalen Laterna Magica feires med en jubileumsutstilling som åpner lørdag 4. november på Sortland museum.

Med utstillingen ønsker vi å fortelle historien om hvordan det startet, vise noen øyeblikk underveis og hvilken skaperglede festivalen har bidratt til blant barn og unge i Vesterålen, heter det i en pressemelding fra Vesterålen Regionråd.

Prosjektet Laterna Magica ble startet i 1992, som del av det regionale prosjektet Kulturliv – skole, som Hilde J. Hansen ledet. Interessen blant ungdom for å lage film var større enn forventet. En av vinnerfilmene hadde tittelen «Hvorfor?».

Et dykk i arkivet, viser at flere deltakere i filmkonkurransen etablerte filmgrupper. De hadde navn som M.E.I. Video, Ragnarock Video og Beerfish Motion Pictures. Noen av disse gruppene er trukket fram i vår utstilling, i tillegg til to søskenbarn og to brødre som også har bidratt med mange filmer i Laterna Magicas filmkonkurranse. Blant de mest aktive skolene på filmproduksjon de siste årene, finner vi Alsvåg skole i Øksnes som har levert film til konkurransen hvert år siden 2008.

Utstillingen inneholde bilder, avisutklipp, program og plakater. En kortfilm med gratulasjoner til Laterna Magica, inngår også i utstillingen. Filmen er produsert av Kolbjørn H. Larssen.

Forrige artikkelPolitiet skrev ut 10 forelegg
Neste artikkelVenstre på vei inn i regjeringen