Nordland fylkeskommune må legge ned spørretjenesten «Klara Klok» etter at midlene deres ble strøket i statsbudsjettet for 2017. Nå vil Nordland i stedet drifte det nye nasjonale tjenesten for ungdom som Helsedirektoratet skal utvikle.

– Vi er mer enn klar til å drive den nye nasjonale spørretjenesten for ungdom som Helsedirektoratet skal utvikle. 16 års erfaring med Klara Klok gjør at vi har en unik kompetanse i Nordland. Det sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (KrF).

I regjeringens forslag til statsbudsjett som ble framlagt i dag, foreslås det å kutte driftsstøtten til Klara Klok fra 2017, spørretjenesten som har vært driftet av Nordland fylkeskommune i 16 år.

– Selvsagt skaper dette bekymring, og jeg har fått flere henvendelser om dette i dag. Bakgrunnen er at Helsedirektoratet skal utvikle en ny og bredere informasjonskanal for ungdom. Men vi har fått lovnader på at Klara Klok ikke skal legges ned før et annet alternativ er på plass. Så det blir ikke snakk om å legge ned Klara Klok 1. januar, sier Noresjø.

Ønsker nasjonal oppgave
Fylkesråden ønsker være høyt på banen på vegne av Klara Klok når den nye portalen nå skal utvikles.

– Vi vil gjerne være med i utviklingen og drifte den nye portalen. Vi har tatt et nasjonalt ansvar med Klara Klok i 16 år, uten at dette har vært offisielt. Klara Klok har fungert som en meget profesjonell og kvalitetsmessig god nasjonal tjeneste i alle disse årene. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skulle kunne utvikle og drive den nye spørretjenesten som nå er i støpeskjeen. Vi har en unik kompetanse i forhold til målgruppen ungdom i dette viktige arbeidet, sier Noresjø.

Forrige artikkel17 mill til miljø- og oljevernbase i Lofoten & Vesterålen
Neste artikkelUnderlig av Høyre i fylkestinget