Nordland fylkeskommune lanserer et banebrytende tiltak, nemlig gratis klima- og energirådgivning til alle innbyggere. Dette er en gyllen mulighet til å spare både penger og miljøet.

Nordland fylkeskommune tar et stort skritt mot en mer bærekraftig fremtid. Fra nå av kan alle innbyggere i Nordland få gratis klima- og energirådgivning. Dette tiltaket er en del av kommunenes viktige arbeid med klima og energi.

– Tilbudet er uforpliktende og består av gratis digital befaring med en objektiv energirådgiver. I tillegg får du tilgang til Energiportalen, forklarer fylkesråd for samfunn, kultur og miljø, Arne Ivar Mikalsen (V).

Spar energi og klimagassutslipp

Målet med kampanjen er å gi kunnskap, og å bevisstgjøre innbyggerne om egen energibruk.

– Ved å gi råd som reduserer energibruken, bidrar vi til en mer klimavennlig hverdag for nordlendingene. Hvordan kan du bruke mindre energi på å holde boligen varm? Hvilke energitiltak er smarte for din bolig? Dette er eksempler på hva vi kan svare ut, sier Mikalsen.

Støtteordning til klimatiltak

Fylkesråden mener det er en rekke spørsmål som mange lurer på. Skal du satse på solceller eller varmepumpe? Hvordan etablerer du ladeløsning for elbil? Finnes det støtteordninger?

– Energiportalen er et viktig verktøy til å forebygge energikostnader. Ved å øke kunnskapsnivået til innbyggere, bidrar alle til en grønn omstilling. Men også til kraftsikkerhet i regionen, sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø i Nordland fylkeskommune.

Gratis rådgiving

Nordland fylkeskommune har gjennom Energiportalen og gratis rådgiving, lagt til rette for at innbyggere lettere skal kunne ta klimavennlige valg.

– Energiportalen gjør det mulig å forutsi energikostnadene dine. Så det er ingenting å vente på. Bestill deg en gratis energisjekk av boligen din. Her får du energirådgiving uten at det koster deg en krone – tvert om, så kan du fort spare en god del kroner, samtidig som vi sparer klimaet, avslutter fylkesråd Arne Ivar Mikalsen.

Forrige artikkelPolitiet har siktet tre personer for drap
Neste artikkelBeslagla tyvegods og mengder narkotika