Politiet har pågrepet og siktet tre personer for drap, eller medvirkning til drap på Stian Hole.

Siste sikre observasjon av Stian Hole var 7. juni 2023 på Storjord i Hamarøy kommune, og Hole ble meldt savnet til politiet den 9. juni 2023. Siden da har politiet fulgt alle spor i søket etter savnede, og saken har vært etterforsket bredt ut fra flere hypoteser om hva som kan ha skjedd med Hole. En person ble i sommer siktet for drap eller medvirkning til drap, og en annen person ble siktet for falsk forklaring.  

Politiet aksjonerte

– Vi har pågrepet og siktet tre personer for drap, eller medvirkning til drap. En av disse tre er den samme personen som har vært siktet for drap siden i sommer, og en av personene har vært siktet for falsk forklaring i saken fra omtrent samme tidsrom, sier politiadvokat Torje Imøy i Nordland politidistrikt i en pressemelding. Pågripelsene kommer som et resultat av den informasjonsinnhenting politiet har foretatt siden sommeren.

Varetektsfengslet

De tre siktede vil alle bli framstilt for varetektsfengsling. Av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå nærmere inn på detaljer fra etterforskningen, eller hva som er årsaken til at tre personer nå er pågrepet og siktet i saken.

– Dette er en alvorlig sak hvor politiet har gjennomført omfattende søk etter en savnet person i over fem måneder, samtidig som vi har etterforsket hvorvidt savnede kan ha blitt utsatt for en straffbar handling. Det er summen av flere ting som gjør at politiet nå har foretatt pågripelser og at de pågrepne blir fremstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Imøy. Det understrekes at saken fortsatt etterforskes bredt ut fra flere hypoteser om hva som kan ha skjedd med Hole, heter det fra politiet i denne saken.

Forrige artikkelForeslår «Black Friday» for katter og kaniner
Neste artikkelLanserer gratis klima- og energirådgiving