Som den siste kommunen i Lofoten har nå også Vågan kommune sagt et offisielt nei til konsekvensutredning av olje- og gass utenfor Lofoten og Vesterålen.

Tidligere har Røst, Værøy, Flakstad, Moskenes og Vestvågøy sagt nei til konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten. Det melder NRK.

Så tidlig som i 2010 var fem av seks kommuner i Lofoten for å konsekvensutrede hva olje- og gassproduksjon vil si for regionen.

Med 20 mot ni stemmer i Vågan kommunestyre i dag, er det et overveldende flertall mot konsekvensutredning i Vågan og Lofoten-regionen.

I følge NRK er gruppeleder Lena Amalie Hamnes i Arbeiderpartiet fornøyd.

– Jeg er kjempeglad for at kommunestyret har valgt å lytte til de innspillene som har kommet fra ulike faginstanser, og som har frarådet at man går videre med en konsekvensutredning. Hvis det er noen områder hvor man må prioritere verdifulle fiskeressurser, så er det nettopp i Lofoten, Vesterålen og Senja, , sier Hamnes til NRK.

Det er likevel ikke en unison enighet om spørsmålet knyttet til utvinning av olje og gass utenfor Lofoten. I Flakstad, Vestvågøy og Vågan har ordførerne en annen holdning enn det flertallene i de tre kommunene har kommet fram til.

Det er til syvende og sist Stortinget som skal ta beslutning om petroleumsvirksomhet uten for Lofoten, Vesterålen og Senja.

KILDENRK
Forrige artikkelTre millioner til nye arbeidsplasser
Neste artikkelGangsti ble 18 ganger dyrere på Melbu