Samferdselsministeren vil med 90 prosents sikkerhet sette i gang utredning av Hadselfjordtunellen. Det sier Frps nestleder Per Sandberg, som er på Hadsel-besøk.

Det er Bladet Vesterålen som i sin papirutgave i dag skriver dette. Frps nestleder Per Sandberg var på besøk hos MOMEK PTN på Melbu i går, og det var da Sandberg uttalte dette, og det var på spørsmål fra daglig leder Jann Abelsen dette kom fram.

– Skal vi få til noe, må vi ha et større arbeidsmarked. En tunell under Hadselfjorden vil skape en region med felles befolkningsgrunnlag på mellom 50.000 og 60.000 mennesker, sa Abelsen til Sandberg i følge Bladet Vesterålen.

Sandberg kunne også fortelle til Bladet Vesterålen at han så sent som onsdag diskuterte saken med samferdselsministeren, som i følge Sandberg har sagt at Hadselfjordtunellen er til vurdering for utredning, og at det da kommer det. Alt i følge Per Sandberg.

Han mener også at tunell under Hadselfjorden er et stjerneeksempel på helhetlig tenkning med store samferdselsprosjekter.

– Tenker vi i forhold til kommunestruktur og bo- og arbeidsregioner, er det nettopp et slikt prosjekt som gjør at man kan tenke helhetlig. I dag er det tre flyplasser og to sykehus i en region som kan bindes sammen. Avstandene kan korts inn, og kanskje mister noen sitt lokale sykehus eller flyplass, men likevel vil alle få det bedre, sier Per Sandberg til Bladet Vesterålen.

Sandberg fortsetter med å karakterisere Hadselfjordtunellen som et stjerneeksempel på et prosjekt som omfatter alle reformene som regjeringa holder på med. Samtidig er han ikke bekymret for hva veiforskere måtte si når det gjelder lønnsomhet for Hadselfjordtunellen.

Forrige artikkelTeaterlaget med premiere på komedie
Neste artikkelMaskerade for voksne i Arbeideren på Melbu