Hadsel Kommune ønsker å oppgradere strekningen fylkesvei 822 fra Vangpollkrysset til Kaljord og fylkesvei 7636 langs Eidsfjordveien til nasjonale turistveier.

Nasjonale turistveier kjennetegnes av sine utvalgte ruter som går gjennom vakre, unike naturområder og tilbyr en bemerkelsesverdige kjøreopplevelser. I Vesterålen er det for øyeblikket bare en slik rute, som strekker seg fra Bjørnskinn til Andenes på Andøya. Denne ruten har blitt utstyrt med rasteplasser ved viktige utkikkspunkt langs veien.

Kommunens initiativ kommer etter at regjeringen nylig har signalisert en økt interesse for nasjonale turistveier. Dersom Hadsel klarer å oppnå nasjonal turistvei-status for de nevnte veiene, kan de potensielt dra nytte av eventuelle ekstra midler fra staten. Kommunestyret skal behandle saken i kommende møte.

Kommunen mener at flere nasjonale turistveier vil kunne styrke reiselivet i regionen betraktelig. En slik status vil medføre oppgraderinger av veiene, inkludert tiltak for å håndtere utfordringer som skred. Dette vil igjen skape nye tilbud til de reisende.

Nasjonale turistveier er kjent for sin høye standard. For at en vei skal kvalifisere til denne statusen, må den tilby et godt alternativ til de vanlige hovedveiene, presentere unik natur og tilby spesielle attraksjoner. Begge fylkesveiene som er aktuelle for Hadsel, oppfyller disse kravene.

Hadsels innbyggere kan derfor se fram til en potensiell økning i turisme til regionen, som kan gi positive effekter for både små og store samfunn langs de to fylkesveiene.

Forrige artikkelNy behandling av varslingsrutiner
Neste artikkelWhaleWash: Intet nytt fra hvalfronten