Det som kan se ut til å være et lite tyveri-raid ser ut til å ha rammet Melbu den senere tiden.

Natt til lørdag skjedde den et innbrudd på Melbukontoret, som blant annet har ansvar for bestillinger til Melbu samfunnshus og festlokalet Arbeideren på Melbu. Etter det vi har fått opplyst skal flere nøkler ha blitt stjålet på Melbukontoret, trolig også nøkkel til Melbu samfunnshus og andre bygninger.

Cirka et døgn senere, natt til lørdag, brøt noen seg inn i Melbu samfunnshus. Det er uklart om det er nøkler fra innbruddet ved Melbukontoret som har blitt benyttet for å komme seg inn i samfunnshuset. I følge kilder som holder til på Melbu samfunnshus, skal så mye som 20 nye bærbare datamaskiner være stjålet fra voksenopplæringa, som har lokaler i bygget. Tyvene skal ha latt annet og kostbart utstyr bli liggende.

På Facebook-siden til Melbu samfunnshus forteller de mandag at de ubudne gjestene tok seg inn i bygget omkring klokka tre om natta. En observert person skal ha vært iført dongeri og grønn hettegenser, mens an annen skal ha hatt på seg blå genser, dongeri og sort skyggelue. Den tredje skal ha hatt mørkt hår, være iført en gråblå jakke og hatt ryggsekk.

Fra 8445melbu.no sin side virker det som om at tyvene skal ha gått målrettet til verks da de stjal om lag 20 nye bærbare datamaskiner på samfunnshuset. Dersom det er riktig at nøkler stjålet på Melbukontoret har vært benyttet under tyveriet på samfunnshuset, kan det indikere at det er folk som kjenner lokale forhold som er på ferde.

I slutten av september 2014 ble Arena Sport på Melbu rammet av et større tyveri hvor merkeklær for over 100.000 kroner ble stjålet. Tyveriet ble aldri oppklart.

Nylig skal det også ha blitt stjålet en eldre moped på Melbu, og sågar en motorsykkelhjelm i et annet tilfelle. Melbu Autosenter, Shell-stasjonen, har også hatt ubudne gjester.

Forrige artikkelMelbo fikk juling av serieleder Mo
Neste artikkelFiskerne mister ferieloven sin