Planene om sammenslåing av fylkene i Nord-Norge falt i grus forrige uke. Nå vil Troms ta land fra Nordland, og Nordland ta land fra Troms. Ofoten og Vesterålen er i spill.

I følge NRK Nordland sa fylkesrådet i Troms at de ønsker å overta de fem kommunene nord for Tysfjord i Nordland. Samtidig vil Finnmark overta deler av Nord-Troms.

Fylkesrådet i Nordland kom i dag med et motforslag, der de foreslår å flytte fylkesgrensen mellom Troms og Nordland nordover. De ønsker at Midtre Hålogaland skal bli en del av Nordland, som vil si Ofoten-regionen med Harstad.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) reagerer kraftig på forslaget fra Troms. Han mener at Troms har arbeidet i det skjulte for å fremme sitt forslag.

Norvoll mener i følge NRK Nordland at forslaget fra Troms er langt mer dramatisk enn det som foreløpig kommer fram, nemlig at Troms også ønsker å overta Vesterålen, i tillegg til kommunene nord for Tysfjord. Det betyr i så fall at Troms ønsker å overta 10 kommuner fra Nordland.

Fylkesråd Cecilie Myrseth i Troms avviser at Vesterålen er med i forslaget. Hun vil kun overta Ofoten fra Nordland nord for Tysfjorden.

Forrige artikkelLofoten best i museumsfylket Nordland
Neste artikkelHer bør den nye storflyplassen for Lofoten og Vesterålen komme