Sparebank 1 Nord-Norge donerer 50 millioner kroner til The Whale-prosjektet på Andenes.

Sparebank 1 Nord-Norge kunngjorde i dag en betydelig donasjon på 50 millioner kroner til det ambisiøse prosjektet The Whale, som er planlagt å bli en imponerende turistattraksjon på Andenes. Denne store pengegaven ble offentliggjort under en pressekonferanse i Andøy, der banken understreket sin forpliktelse til å støtte prosjekter som har en positiv innvirkning på lokalsamfunnet.

Dette økonomiske bidraget markerer den største enkeltbevilgningen som noensinne er gitt av banken til et enkeltprosjekt. The Whale har allerede mottatt 90 millioner kroner i finansiering fra Andøy kommune og Andøyfondet, som har vært viktige partnere i arbeidet med å realisere denne unike attraksjonen.

The Whale er designet som en enestående turistdestinasjon, med en total prislapp på 455 millioner kroner. Opprinnelig var planen å ferdigstille bygget innen juni 2023, men på grunn av manglende finansiering ble prosjektet forsinket. Den positive utviklingen skjedde imidlertid etter at Andøy kommunestyre bevilget ytterligere 60 millioner kroner til prosjektet i juni, noe som ga ny optimisme om at staten også vil bidra med midler for å sikre realiseringen av prosjektet.

Sparebank 1 Nord-Norges sjenerøse donasjon kommer som et betydningsfullt skritt mot å fullføre The Whale-prosjektet, og gir håp om en spennende fremtid for Andenes som en bemerkelsesverdig reiselivsdestinasjon. Sammen med tidligere bidrag har denne nyeste donasjonen plassert prosjektet enda nærmere målet om å bringe denne unike visjonen til virkelighet.

Forrige artikkelHyller The Whale i brev til regjeringen
Neste artikkelGrønn avtale for lofotfergene