Fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, uttrykker stor glede over nyheten om at regjeringen vil bevilge midler til The Whale-prosjektet på Andøya.

– Dette er rett og slett en fantastisk god nyhet for reiselivet i hele Norge, opplyser hun.

Nordland fylkeskommune har lenge støttet The Whale-prosjektet og satte av 55 millioner kroner til museums- og opplevelsessenteret på Andenes i 2021. Siden den gang har både kommunen og privat næringsliv også bidratt økonomisk til prosjektet.

Nestleder i fylkesrådet, Svein Øien Eggesvik, er glad for at regjeringen nå vil støtte prosjektet og mener det vil bidra til å realisere det ambisiøse opplevelsessenteret.

Både fylkesrådslederen og nestlederen ser The Whale-prosjektet som en betydelig satsing for hele kystkulturen i Norge. De påpeker at tidligere kulturhistoriske museer i landet har hovedsakelig fokusert på innlandskulturen på Østlandet, noe som har ført til at den rike kystkulturen i Nord-Norge og på Vestlandet har blitt oversett. The Whale-prosjektet blir derfor et viktig skritt mot å synliggjøre hele bredden av norsk kultur.

– Det at vi nå både får på plass Skrei i Lofoten og The Whale i Vesterålen er svært viktig for å forstå Norge som nasjon. The Whale blir et signalbygg i fjæresteinene ved Andenes fyr. Det kommer til å vise frem kystkulturen i Norge på en helt nydelig og spektakulær måte, avslutter Dahlseng Eide.

Forrige artikkelNorske satellitter skal avsløre firskekriminalitet
Neste artikkelRegjeringen starter arbeidet med handlingsplan mot drukning