Et band med navn «Handtering» – og en melbuværing – skal sette sitt preg på Sommer-Melbu 2015. Det blir norsk rock med glimt i øyet og stødig rockefot.

– Grovt fortalt er vi sjangermessig en blanding av Vazelina Bilopphøggers og DumDum Boys, sier melbuværingen Fredrik Hartviksen (25), som spiller gitar i Hantering.

Hantering skal spille i Melbu samfunnshus den 10. juli. Bandet består av Hans Kristian Kristoffersen, Ole Halvor Fossum, Jan Ivar Pettersen, Fredrik Hartviksen og Vegard Rognerud, og har sitt opphav i Trøgstad i Østfold.

Siden oppstart i juni 2013 har de rukket mye. Hantering har to Ep-utgivelser og en singelutgivelse bak seg. De har turnert og vunnet «Du må’kke komma her og komma her» prisen fra OrdentligRadio med Tor Andersen og Øystein Sunde i spissen.

Bandet vant prisen da de spilte på den nasjonale finalen i Bandwagon i 2014, og får dermed spille konsert i Oslo konserthus i 2015.

–Vi har lagt ganske stor vekt på gjenkjennelsesfaktor i sangene våre, og liveshowene begynner nå virkelig å bli stødige greier, forteller Hartvigsen.

Forrige artikkelKommunereformen: Skjebnetime for Melbu
Neste artikkelKulturlobbyen på Melbu bruker sterke ord