Rådmann Ola Morten Teigen innrømmet under kommunestyremøtet i Hadsel torsdag at kommunen bryter loven.

– Hadsel kommune leverer under kravene i Offentlighetsloven og oppfyller ikke sine forpliktelser. Blant årsakene er en avdeling med mye langtidssykemelding. Et tiltak er å stenge rådhuset for besøk deler av dagen, sa rådmann Ola Morten Teigen.

Og det var etter spørsmål fra Geir Jørgensen fra Rødt at innrømmelsen fra rådmannen kom. Og noe av resultatet er at den offentlige postjournalen ofte er forsinket samt at det ofte tar lang tid før dokumenter utleveres.

– Folk som vil følge en sak i kommunen risikerer å komme i den situasjon at man får den informasjonen man etterspør etter at et vedtak er gjort. Jeg vil derfor be administrasjonen om å prioritere en oppdatert postjournal, sa Geir Jørgensen i Rødt.

Hadsel kommune hadde for noen år siden en svært god løsning for kommunens postjournal. Da kunne interesserte borgere få ønskede dokumenter fra postjournalen direkte til sin datamaskin. Vesteraalens Avis trykket på den tid et dokument som skulle vært unntatt fra offentlighet, og la blant annet ut personnummer på sin forside.

Da det ble kjent stengte Hadsel kommune tjenesten, og har siden da hatt en rutine basert på en slags posttraumatisk reaksjon på at dette aldri skulle skje igjen. Dermed har kommunens postjournal vært dobbelt sjekket, hatt store forsinkelser, og enkelte dokumenter har blitt forsinket både to og fire uker.

Forrige artikkelRødt vil redusere honorarene i Hadsel med 25 prosent
Neste artikkelStort flertall vedtok å rive Rødskolen på Melbu