En rekke dokumenter knyttet til den for mange opprivende rivingen av Rødskolen på Melbu har ikke blitt registrert før nå.

Enkelte av dokumentene er åtte måneder gammel, og gjelder en begjæring om innsyn fra journalist Kari Skeie i NRK vedrørende Rødskolen på Melbu. Dokumentet fra journalisten er datert 10. januar 2016.

Det tok cirka 225 dager fra brevet ble mottatt av Hadsel, til det ble journalført og ble tilgjengelig i kommunens offentlige postjournal den 29. august 2016. Flere andre dokumenter rundt Rødskolen har også blitt flere måneder forsinket i føringen av postjournalen.

Rådmann Ola Morten Teigen i Hadsel kommune sier i en kommentar at de for tiden gjennomgår saksbehandlingssystemet for å klargjøre for oppstart av nytt system.

– Da vil saker avsluttes, brev ferdigstilles osv. Jeg antar det gjelder brev som er sendt til mottaker men ikke er satt til «ferdig» i systemet. Siden vi nå har en innspurt med opprydding kan det komme tilfeller der slike ting oppdages. Så nei, det er ikke spesielt påfallende. Det er en direkte konsekvens av at alle saksbehandlere nå må gjennomgå alle sine saker og rydde opp, ingen forsøk på å skjule informasjon, sier Ola Morgen Teigen til LoVe24.no.

Forrige artikkelKON-TIKI får kjøre med ATV i sårbart naturreservat på Andøya
Neste artikkelKajakkpadler omkom i ulykke på Unstad i Lofoten