En kajakkpadler omkom i en ulykke på surfestranden på Unstad i Lofoten torsdag ettermiddag.

I følge politiet rykket nødetatene ut til ulykkesstedet før klokka 13 torsdag ettermiddag. En person ble tatt på land og gitt livreddende førstehjelp, men livet til kajakkpadleren sto ikke til å redde.

– En utenlandsk mann er tatt i land. Vedkommende hadde vært ute og padlet. I følge vitner falt han ut av kajakken. Personen kan ha vært i vannet i 15 til 20 minutter, melder politiet.

En time etter utrykningen fra nødetatene drev helsepersonell fortsatt livreddende førstehjelp. Kort tid etterpå bekreftet politiet at personen hadde omkommet.

I tillegg til politiets uttalelser, kan Lofotposten opplyse at ulykken skjedde på en populær surfestrand på Unstad. Denn forulykkede ble brakt i land av surfere, som meldte fra til nødetatene.

To ambulanser, lege og brannvesen var til stedet på stranda, i tillegg til politiet. Fra Bodø kom et redningshelikopter fra 330-skvadronen for å hjelpe til under redningsarbeidet.

Den omkomne var i en gruppe med andre kajakkpadlere. Innsatsleder Ruben Evjen i politiet sier til Lofotposten at den omkomne er finsk statsborger. Gruppen han padlet sammen med har fått tilbud om kriseoppfølging. Det er ikke klarlagt om den omkomne padlet alene eller sammen med gruppen da ulykken skjedde.

KILDEPolitiet, Lofotposten
Forrige artikkelRådmannen: – Ingen forsøk på å skjule informasjon
Neste artikkelVil bygge ny hotellfløy på Sortland