Lørdag 27. juni gjestet IK Junkeren Melbu stadion til den siste seriekampen før sommeren. Gjestene var favoritter før kampstart, men ved siste fløytesignal måtte de se seg fornøyd med ett poeng. Vi gir deg også tabellen slik den ser ut nå samt hvordan MILs kampprogram blir til høsten.

Av Thomas Gundersen

Første omgang åpnet relativt jevnt med flere sjanser til begge lag. Spillet var godt, og hjemmelaget hadde et lite overtak på Junkeren. I det 39. spilleminuttet rotet forsvaret til gjestene det til for seg selv. Adrian Pedersen utnyttet dette til det fulle og lobbet ballen over Junkeren-keeper Espen Bendiksen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Over i andre omgang tok det kun fem minutter før Melbo fikk seg en kalddusj. Stian Ådalsbjørg utlignet for Junkeren, og kunne tre minutter senere ha gjestene snudd kampen. Melbos Haider Al-Kharasany var uheldig og satte ballen i eget mål. Andre omgang var mindre organisert enn den første. Det ble delt ut fem gule kort, og ved flere anledninger var det like før det røde ble hentet opp fra lomma. Det ble også en del kjekling med dommeren.

(saken fortsetter under bildet)

2015-06-30-melbo-junkeren-02-660-440
Jan Ingvald Hauge og keeper Espen Bendiksen blir tilskuere til at lobben flyr inn mellom stengene (Foto: Thomas Gundersen)

Melbo jaget etter en utligning, men Junkeren stod i mot. Det så mørkt ut for hjemmelaget mot slutten, men tre minutter før full tid blåste dommeren i fløyta og pekte på straffemerket. Gjestenes Jan Ingvald Hauge tok hånden til hjelp på et innlegg fra hjemmelaget. Dette førte til gult kort og straffe imot. Melbos målscorer Adrian Pedersen var sikker fra krittmerket. Espen Bendiksen kastet seg til venstre, mens ballen gikk til høyre. Et enormt jubelbrøl fra både spillere og supportere runget over stadion. Flere scoringer ble det ikke, og Melbo berget ett poeng etter en svak andre omgang.

2015-06-30-melbo-junkeren-03-660-440
Junkeren-keeper Espen Bendiksen ser Adrians straffe treffe nettmaskene bak ham. Her skjønte han at utligningen var et faktum. (Foto: Thomas Gundersen)

Lørdagens kamp mot Junkeren var siste kamp for Melbos midtstopperbauta Øyvind Risjord. Etter 17 år med seniorfotball legger han skoen på hylla. I 1998 fikk han sin A-lagsdebutten for Melbo IL mot Høken, og lørdag satte han punktum for en lang og innholdsrik karrier. Etter MILs opprykk fra 4. divisjon i 1999 forlot han klubben, og returnerte i 2011. I løpet av disse årene spilte han for Vålerenga (1999-01), Mercantile (2002-04), Lørsenskog IF (2006-07) og Ullern (2007-11). Opprykket med Melbo fra 4. divisjon i fjor hans siste milepæl i karriere.

Øyvind,s kommentar i etterkant av kampen lød som følger: – Ett poeng er greiet etter som andre omgangen ble. Vi sliter med å komme til sjanser. Heldigvis fikk vi et straffemål som berga ett poeng.

Dette var siste kamp før sommerferien. Serien starter igjen 1. august, og søndag 2. august kl. 16.00 gjester Grand Bodø Melbu stadion.