Ved 15-tiden onsdag kom den nye operasjonssentralen for politiet i Nordland i full drift.

Operasjonssentralen i Nordland er naturligvis lagt til Bodø, mens det lokale politikontoret for Lofoten og Vesterålen er lagt til Sortland.

Det er en naturlig utvikling som skjer, ettersom Statsadvokaten i Nordland har fulgt kommunegrensen gjennom lang tid.

Endringen for politiet i Nordland er også et resultat av prosessene omkring politireformen. Flere steder i Lofoten og Vesterålen legges lensmannskontorene ned, som i Hadsel og Bø kommune. Planen er at politiet skal være mer ute blant folk og ha «kontor» i politibilene. Det blir spennende å se om en politiledelse i Bodø klarer å «se» behovene på den andre siden av Vestfjorden.

Samtidig er Midtre Hålogaland politidistrikt historie, når politiet fram til nå har hatt hovedsete i Harstad, som overføres til operasjonssentralen i Tromsø. Over 7500 tweetere må blant annet endre abonnementet sitt til «Politiet i Nordland» for å kunne følge med på som skjer i vårt distrikt.

Det er bare å gratulere politiet i Nordland med ny operasjonssentral for hele fylke, så får vi følge med så godt som mulig for å se om reformen gir de fordelene både politi og mange politikere har pratet varm om det siste året.

 

 

Forrige artikkelKommunene for små til å opprettholde skoletilbudet
Neste artikkelKansellerer på fergestrekningen Refsnes-Flesnes