Hjem Nyheter Nordmenn skal fortsatt eie norske fiskefartøyer
havfisk kongsfjord tråler fiskeri

Nordmenn skal fortsatt eie norske fiskefartøyer

Regjeringen og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har konkludert med at det ikke bør gjøres endringer i deltakerloven. Resultatet er at nordmenn forsatt skal eie norske fiskefartøyer over 15 meter.

Regjeringen la fredag fram en stortingsmelding om oppfølgingen av åtte forskjellige anmodningsvedtak om fiskeri- og havbrukspolitikk.

Oppfølging av strategi mot rømming av oppdrettsfisk, handlingsplan mot resistens mot legemidler mot lakselus, nasjonalitetskrav for eierskap av fartøy, instruksen om krav til forholdsmessighet mellom fartøystørrelse og driftsgrunnlag, flytting av kvoteåreter blant vedtakene som følges opp.

– Når det gjelder nasjonalitetskravet for eierskap av fiskefartøy konkluderer vi med at det ikke bør foretas endringer i deltakerloven. Utenlandske statsborgere som er fast bosatt i Norge skal fortsatt kunne eie fartøy under 15 meter. Det har de hatt adgang til i over 100 år, sier fiskeriminister Per Sandberg.

– Vi anbefaler også at den såkalte instruksen videreføres uendret. Vi vil fortsette å følge med på utviklingen i flåtestrukturen for den minste kystfiskeflåten. Instruksen bidrar til forenkling, forutsigbarhet og fleksibilitet for næringen. Den beskytter dessuten den minste flåten under 11 meter, sier Sandberg.

Forrige artikkelNå vil mange italienerne besøke Vesterålen
Neste artikkelKampen mot rømming og resistent lus trappes opp