Når Fiskebåt Nord – er en av tre regionale foreninger i Fiskebåt – havfiskeflåtens organisasjon møtes onsdag, står blant annet vindkraft til havs på agendaen.

Styreleder Marius Ytterstad i Fiskebåt Nord opplyser i en pressemelding at vindkraft til havs og utfordringer i fiskerisamarbeidet med Russland, er blant sakene som blir tatt opp på Fiskebåt Nord sitt årsmøte i Tromsø denne uka.

– Vi merker en økende interesse fra andre næringer til å ta i bruk havet. Mest aktuelt nå er utbygging av vindkraft. Det er snakk om å ta i bruk store arealer. Samtidig er kunnskapsgrunnlaget tynt om hvordan slike utbygginger virker inn på økosystemene i havet, sier Marius Ytterstad, styreleder i Fiskebåt Nord.

En annen sak de skal diskuteres på årsmøtet gjelder fiskerisamarbeidet med Russland.

– Tross den russiske invasjonen i Ukraina i februar 2022 har Norge og Russland greidd å opprettholde samarbeidet om fiskeri i Barentshavet. Likevel har krigen ført til et mer anspent forhold mellom de to landene, noe som vi ønsker å belyse på årsmøtet, sier Ytterstad.

I tillegg skal organisasjonen diskutere de politiske rammebetingelsene for næringen og om ressurssituasjonen i Barentshavet.

Forrige artikkelFrigir navn etter dødsulykke
Neste artikkelGult farevarsel over onsdag kveld