Nok er nok for daglig leder i turistselskap

Kurt-Arne Mosand, daglig leder i Mosand AS, har besluttet å trekke sitt reguleringsforslag for en reiselivsanlegg i Naustholmen utenfor Buvåg.

Beskjeden til Hamarøy kommune er klar: Mosand vil ikke investere mer tid eller ressurser i kommunen. Mosand har i flere år arbeidet med å utvikle et reiselivsanlegg i Hamarøy kommune. Selskapet har tidligere bedt om tilbakemelding fra kommunen for å få prosjektet i gang, men har følt at svar har latt vente på seg. «Rykk tilbake til start,» var beskjeden fra kommunens saksbehandler denne uken, ifølge Mosand, skriver Lofotposten.

Lokale politikere bekymret for næringsutvikling

Anne Silja Turi fra Hamarøy Venstre har tatt opp saken i kommunestyret. Hun pekte på flere eksempler der utfordringer i regulering og byggesak har hindret næringsetableringer i kommunen. Ordfører Britt Kristoffersen Løksa anerkjenner problemet, men understreker at årsakene kan være mer komplekse.

Skal ansette mer kapasitet i kommunen

Løksa informerte om at kommunen er i ferd med å rekruttere flere planleggingsressurser for å forbedre saksbehandlingstiden. Hun innrømmer at kommunen har hatt utfordringer med å ansette kvalifiserte arealplanleggere, noe som har påvirket saksbehandlingstiden.

Effekten på næringslivet i regionen

Situasjonen har forsterket bekymringer om kommunens evne til å støtte næringsutvikling, spesielt i reiselivsbransjen, som er kritisk for regionens økonomi. Mosands beslutning kan dermed ha en dominoeffekt på andre lignende prosjekter i området.

Tags: Hamarøy, Reiseliv, Næringsliv, Byggesak, Regulering, Mosand AS, Kurt-Arne Mosand, Saksbehandlingstid, Kommunestyret, Anne Silja Turi, Britt Kristoffersen Løksa, Naustholmen, Buvåg

Forrige artikkelInspeksjonsrapport avslører at selskapet har flere mangler
Neste artikkelEr du klar for Europas største fuglefest?