Kommende helg kan du delta i Europas største fuglefest. Da kan du ta del i EuroBirdwatch sine aktiviteter i nærheten der du bor.

Hos oss er det BirdLife Norge som arrangerer, og kommende helg er det tid for å feire Europas fjærkledde innbyggere. EuroBirdwatch, kontinentets mest omfattende fuglearrangement, står for døren. Skjerper du sansene 30. september til 1. oktober, kan du bidra til kunnskap om våre flyvende venner og kanskje lære noe nytt selv.

Mer enn en fugletelling

Dette året markerer den 31. utgaven av EuroBirdwatch, et arrangement som strekker seg over hele Europa og Sentral-Asia. Hovedmålet er å vekke interessen for trekkfugler og fuglevern. Med titusener av deltakere hvert år, er EuroBirdwatch et kraftsentrum for fugleelskere.

Fugler uten grenser

Trekkfuglers evne til å fly uhemmet over landegrenser understreker behovet for internasjonalt samarbeid for å beskytte dem. BirdLife jobber for å bevare naturområder som er viktige for fugler, enten det er hekkeområder, rasteplasser under trekk eller overvintringsområder.

Rapporter dine funn

For å delta trenger du bare å gå ut i naturen og begynne å observere. Legg inn observasjonene dine på Artsobservasjoner.no, helst før kl. 16.30 søndag 1. oktober. Dette vil gi BirdLife Norge tid til å samle informasjonen og sende en rapport til BirdLife International. Men frykt ikke, om du ikke rekker søndagens frist, blir det en ny rapportering tirsdag ettermiddag.

Send inn dine opplevelser

Dine rapporter og bilder er viktige, opplyser BirdLife! De bidrar ikke bare til kunnskap, men de skaper også et levende bilde av det biologiske mangfoldet i Norge og resten av Europa.

Tags: EuroBirdwatch, fuglevern, trekkfugler, BirdLife, artsobservasjoner, natur, biologisk mangfold

Forrige artikkelNok er nok for daglig leder i turistselskap
Neste artikkelLokale foreninger kan bli ekskludert