[GTranslate]

 

Bli med på en spennende RIB-tur til Trollfjorden og Raftsundet, samtidig som Hurtigruten passerer på sør- eller nordgående rute en av de lyse sommerdagene.

Når Hurtigruten legger ut fra Stokmarknes klokken 15.15 på sørgående rute, har North Explorer allerede vært på sjøen en liten halvtime. Vi cruiser først til innløpet av Raftsundet med RIB, hvor vi venter på at Hurtigruten skal runde Vedøya (bildet over). Så følger vi foran Hurtigruten nedover vakre Raftsundet.

Send forespørsel til leverandøren:

Mens Hurtigruta runder Ulvøya og Brakøya for å komme inn til Trollfjorden, tar vi snarveien og passerer gjennom vakre Svartsundet (fotografering). Derfra går vi rett inn i Trollfjorden, hvor vi ligger og venter på at Hurtigruten skal ankomme mektige fjellvegger med få meters avstand. Vi blir i Trollfjorden til Hurtigruten forsetter på sin tur sørover, og følger i kjølevannet før vi returnerer til Stokmarknes og Melbu.

Nordgående rute

Ved 22-tiden legger Hurtigruten ut fra Svolvær på nordgående rute. I god tid før dette har vi lagt fra land med RIB fra Stokmarknes og Melbu, og legger kursen mot den nordlige enden av Raftsundet. Vel inne i Raftsundet cruiser vi nedover det smale sundet mot Trollfjorden.

Vi passerer gjennom vakre Svartsundet (fotografering) og legger oss til å vente på Hurtigrutens ankomst mellom mektige fjell i Trollfjorden. Vi blir i Trollfjorden til Hurtigruten seiler videre, og følger Hurtigruten nordover til utløpet av Raftsundet – før retur til Stokmarknes og Melbu.

[table id=18 /]

 

Forrige artikkelOpplev 7 flotte fjorder med RIB fra Melbu, Fiskebøl eller Stokmarknes
Neste artikkelBestill RIB-tur til Ulvøyholmen