Det har tatt flere år nå, men i løpet av neste uke skal skoleprosjektet på Melbu nok en gang legges ut på anbud. 

Det var Vesteraalens Avis som først omtale denne saken. Avisen skrev i september i fjor at det hadde gått et år siden politikerne i kommunen vedtok å utsette bygging av ny skole på Melbu. Årsaken var at de to tidligere anbudene kommunen hadde fått inn var betydelig høyere enn det man hadde forventet.

Derfor legger kommunen nå ut prosjektet på anbud på nytt, med byggestart våren 2014, i følge VA.

­ Vi er nå helt i den avsluttende fasen av prosjektarbeidet, og vi vil legge det ut på anbud mandag 27. januar, sier rådmann Jonny Karoliussen, som understreker at kommunen har jobbet mye med prosjektet og at man har gått gjennom tallene for å kvalitetssikre økonomien i prosjektet.

Det nye nå er at kommunen har delt opp prosjektet i 13 delentrepriser, og på den måten håper kommunen at man skal ha god kontroll med prosjektet. Oppdelingen av byggeprosjektet skal bidra til bedre lokal priskonkurranse, rett og slett fordi det nesten ikke var noen interesse for prosjektet tidligere. Nå kan det lokale næringslivet levere anbud på et eller flere av de 13 delene, for eksempel grunnarbeider, tømring og skilting. Så nå er det snart bare opp til lokale bedrifter på blant annet Melbu å levere anbud til bygging av nyskolen.

Illustrasjonsfoto: PW Arkitekter

 

 

Forrige artikkelMelbu ungdomsklubb inviterer lokale talenter
Neste artikkelKan boliger og industri forenes på Gulstadøya?