Styret i Melbu ungdomsklubb inviterer lokale talenter til å bli med på Ungdommens kulturmønstring som arrangeres lørdag 15. februar.

Ungdommens Kulturmønstring er en av landets største satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. Lokalt organiseres UKM på mange forskjellige måter ettersom kommunen har eget ansvar for gjennomføring av mønstringen og tiltakene som er knyttet opp mot det.

I Hadsel er det Melbu Ungdomsklubb som har tatt initiativet til planlegging og gjennomføring av UKM.

UKM i Hadsel arrangeres lørdag 15. februar, og fristen for påmelding er 26. januar. Per dags dato er det tre påmeldte, og styret i Melbu Ungdomsklubb oppfordrer alle til å melde seg på.

– Alle mellom 13 og 20 år med et talent burde melde seg på. Det kan være alt fra film, musikk, tegninger, bilder, dikt og generelt alt man kan vise frem, sier nyvalgt styreleder Joakim Holm (16) fra Myre i en pressemelding.

Ukjent for ungdom
Styret ønsker å bruke Samfunnshuset på Melbu til UKM, men er usikre ettersom det er så få som har meldt seg på. Et av problemene er at UKM er ukjent blant ungdommene i Hadsel.

– Vi har gått rundt i førsteklassene på videregående og på ungdomsskolen på Melbu for å informere, i tillegg til at vi har laget et Facebook-arrangement. Vi har planer om å kontakte Radio Melbu og henge opp flere plakater på Stokmarknes, forteller Joakim.

UKM ble ikke arrangert i Hadsel i fjor og derfor håper styret at flere vil melde seg på i år.

– Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet. Noen får også sjansen til å representere UKM som ambassadører utenfør landets grenser, sier Joakim.

– Bli med
Gjengen vil arrangere UKM så bra som mulig og det brukes derfor en del penger fra klubbkassa som de håper å få tjent inn gjennom salg av kioskvarer og betaling på inngang.

– Vi håper det kommer både publikum og deltakere. Bli med og vis oss talentet ditt! oppfordrer styre i Melbu Ungdomsklubb.

– Ikke minst har klubben åpent hver mandag og torsdag fra 18.00 til 22.00, det er en ypperlig sjanse til å bli kjent med flere ungdommer og kose seg med både karaoke, film og spill.

Forrige artikkelFerga Melbu – Fiskebøl
Neste artikkelMelbu skole går ut på anbud igjen