To kjente fjes i lokalmiljøet på Melbu har oppnådd internasjonal status etter sin deltakelse i en amerikansk fiskematfilm med fokus på Melbu og Vesterålen.

Filmen er laget av den amerikanske supermarkedskjeden Whole Foods Market som spesialiserer seg på økologisk mat. Hovedkontoret er i Austin, Texas, med butikker i USA, Canada og Storbritannia.

Den lokale fiskeren Jarle Arne Henriksen og fabrikksjef Martin Rasmussen ved Norway Seafoods Melbu har et par av hovedrollene i filmen «Vesterålen Islands Norway – 190 miles inside the Arctic Circle» som nå er tilgjengelig på YouTube.

­– Torskefisket er årsaken til at vi lever her. Vi ville ikke kunnet ha levd så langt mot nord om det ikke hadde vært for torsken. Dette er vår identitet. Det er svært viktig at fisken er her også i framtida. Derfor tenker vi god forvaltning av fiskeressursene, sier fabrikksjef Martin Rasmussen ved Norway Seafoods Melbu i filmen.

Den lokale fiskeren Jarle Arne Henriksen er også intervjuet, og sier blant annet at han siden han var unge har visst at han skulle bli fisker.

Norge Seafoods er en av Europas største leverandører av hvitfisk og annen sjømat som satser på bærekraftig fiske. Strategisk plassert i store landingshavner for villfanget fisk tilbyr Norway Seafoods kundene sine fersk og frossen fisk og sjømat av førsteklasses kvalitet.

Foto: Skjermdump fra YouTube

Forrige artikkelOBS-varsel: Full storm med vind på 126 km/t
Neste artikkelFerga på Melbu var innstilt i én time torsdag