Melbo avsluttet sterkt i sin første sesong i tredjedivisjon, og krøp forbi både Sortland og Sandnessjøen i den aller siste kampen. Sesongens fotballreporter leverer nok en gang et fyldig referat – og tabelloppsett.

Av Thomas Gundersen

Lørdag 10. oktober braket Junkeren og Melbo samme på Stordalen kunstgress til årets siste seriekamp i 3. div. Melbo kunne med tre poeng i denne kampen avslutte sesongen på 4. plass, under forutsetningen av at Sortland og Sandnessjøen avga poeng i sine kamper. Slik gikk det også. Melbo gjorde med dette en meget god første sesongen i 3. div.

Kampens første minutter var relativt rolige, men så smalt det. Melbos Stian Fredriksen og en Junkerenspiller deiset sammen i en tøff duell, og begge ble liggende. Begge spillerne fikk behandling for hodeskader, og kom seg på beina igjen. Uheldigvis for Melbo måtte Stian Fredriksen byttes få minutter senere. De første 30 minuttene av kampen var intensiteten relativt høy, uten de helt store sjansene. Det måtte et straffespark til for å få hull på byllen, og dette kom i det 44. minutt. Haider Al-kharasany kom på et strålende løp ute på kanten, og det påfølgende innlegget resulterte i at en hvitkledd spiller i handset inne i feltet. Adrian Pedersen var sikker fra krittmerket og satte straffen helt nede i hjørnet. Junkeren var svært nær utligning to minutter på overtid, men Melbo tok med seg 0-1 ledelsen inn i garderoben.

Andre omgang åpnet ganske likt som den første. Få minutter inn i kampen måtte Melbos innbytter Einar Hansson byttes ut etter å ha fått seg en skikkelig trøkk i en duell. Få minutter senere blåste dommeren nok en gang straffespark til Melbo. Adrian Pedersen var sterk i duellen med en Junkeren-forsvarer, før han fikk en god dytt i ryggen. MILs andre straffespark ble ekspedert av Torjus Nikolaisen. Akkurat som Adrian var Torjus sikker fra krittmerket og sendte straffen opp i nettaket. Melbo gikk dermed opp til 2-0 og var nær ved å øke ledelsen sin få minutter senere.

Så begynte kampen og svinge litt. Junkeren var nær redusering, men så smalt det for tredje gang bak Krystian Kusz i Junkeren-buret. Erlend Robertsen viste kvaliteter langt over dette nivået. På vei mot sekstenmeteren fintet han vekk 3-4 før han bøyde ballen ned i hjørnet. Et praktfult mål fra den tidligere Bodø/Glimt-spilleren. Hjemmelaget presset på for en redusering i etterkant av Melbos 3-0 scoring. Med 76 minutter på klokka kriget Stian Ådalsbjørg inn 1-3 til Junkeren. Men jubelen hadde bare så vidt lagt seg blant hjemmesupporterne før de fikk seg en ny kalddusj. Junkerens Espen Eilertsen ble sendt av banen med sitt andre gule for dagen. Dermed ble hjemmelaget redusert til 10 mann med ca. 10 minutter igjen inkludert tillegg. Resten av kampen svingte ganske mye. Melbo var nær å øke ledelsen, og Junkeren var nær nok en redusering. Men flere scroinger ble det ikke på Stordalen kunstgress.

Etter matchen var trener Thomas Rønning strålende fornøyd med det laget hans leverte. – Jeg er veldig stolt av måten vi fremstår på i dag. Vi viser fightervilje og innsats til siste slutt, og viser at vi har mental styrke så vel som sportslige kvaliteter i laget. Vi har fem mann på skadelisten, men jobber likevel knallhardt for å få et resultat i dag. Sånt er veldig godt å se for en trener, sier Rønning til vol.no

Det ble en meget sterk avslutning på årets 3. div. av Melbo. Sortland og Sandnessjøen avga begge poeng i sine kamper, og dermed avsluttet MIL på 4. plass med 39 poeng. Sesongen startet med tre strake seiere, før det begynte å svinge en del for de marineblå. Men mot slutten hentet de seg virkelig inn igjen og avsluttet med fem strake seiere. Med dette kan MIL virkelig kalle seg «Best i Lofoten/Vesterålen». Vi avsluttet serien for Sortland (6. plass) som ble slått i begge lokaloppgjørene. Dette var «en seier» i seg selv etter som Sortland hadde et klart mål om å vinne årets 3. div.