Det er ganske nøyaktig ett år siden den franske pirattråleren sist besøkte Melbu. Denne gangen passerte kystvaktskipet KV Sortland kort avstand fra tråleren.

Natt til søndag lå den franske tråleren «Grande Hermine» ute i havet vest for Melbu og fisket, sammen med en lang rekke russiske trålere. Rundt midnatt satte «Grande Hermine» kurs for Melbu.

Ved 10-tiden søndag formiddag kom tråleren til Melbu, hvor den begynte å krysse fram og tilbake i Hadselfjorden. Etter kort tid ble en mindre lettbåt med mannskaper om bord satt på sjøen, og satte kursen for Melbu indre havn. Ved 14-tiden søndag lå lettbåten fortsatt ved kai på Melbu.

Da «Grande Hermine» besøkte Melbu den 30. mars i fjor, var det i forbindelse med at et av mannskapene skal ha blitt skadet om bord. Det er ikke kjent hva som er årsaken til at tråleren ligger utenfor Melbu nå, men Kystvakta opplyser at det lørdag var storm i området hvor «Grande Hermine» fisket, rett nord for Lofotodden.

Etter at KV Sortland passerte «Grande Hermine» i Hadselfjorden ved 14-tiden søndag, forsatte kystvaktskipet utover Hadselfjorden. Kystvakta opplyser at de ikke har fått beskjed om noe unormalt om bord på «Grande Hermine».

«Grande Hermine» er tidligere blitt betraktet som en pirattråler etter tidligere brudd på norsk fiskerilovgivningen. I 2011 ble tråleren oppbragt av Kystvakta i fiskevernsonen ved Svalbard, mistenkt for dumping av fisk. Rederiet bak det franske fiskefartøyet ble gitt en bot på én million kroner for uovlig dumping av fisk i Svalbardsonen.

Fransk pirattråler med kurs for Melbu

Pirattråler stikker til havs igjen etter Melbu-besøk

Forrige artikkelHadsel kan bli sammenslått med tunell fra Melbu
Neste artikkelKjøpte billig «gulltomt» til hytte i Melbumarka