Vesterålen markerer seg i europeisk kultursamarbeid gjennom Oslo Onboarding.

Vesterålen er representert med tre prosjekter under det andre steget i Erasmus+ programmet, kjent som Oslo Onboarding. Etter å ha deltatt i Tbilisi Take-off tidligere i sommer, ser representantene fra Vesterålen ut til å være godt forberedt for dette intensive søknadssamarbeidet.

Nye horisonter for ungdom

Henriette Endresen fra Vesterålsrådet, Sindre Wolf fra Andøy kommune og Alexia Nys fra Kultursamarbeidet i Vesterålen deltar i denne unike samlingen. Her har de fått ekspertveiledning, mye omsorg og støtte fra Erasmus+ sitt norske kontor for å utforme deres søknader.

Oslo Onboarding skiller seg ut som en plattform for partnerskap og samarbeid. Deltakerne får spesifikk veiledning i søknadsskriving, budsjettutforming og målsetninger for sine respektive prosjekter. Målet er å styrke deres sjanser for å få støtte fra det europeiske programmet for ungdomsutveksling.

Fra talentutvikling til kreativitet

Laterna Magica, Vesterålen Kultursamarbeidet sin ungdomssatsning for talentutvikling innen film, har etablert et partnerskap med den ukrainske organisasjonen Youth Drama Theatre «AmaTea». Prosjektet går under arbeidstittelen »Laboratory of Creative Works» og har som hovedmål å tilby ungdom i alderen 16 til 22 år en unik interkulturell erfaring.

Prosjektet skal vare i en uke og vil være en kreativ lab der ungdommene vil gå gjennom alle aspekter av en kreativ prosess, fra historiefortelling og scenario-skriving til filming og redigering. Samarbeid på tvers av landegrenser står i fokus, med mål om å fremme mestringsfølelse og inkludering.

Veien fremover

Nå venter alle i spenning på utfallet av prosjektsøknaden, som skal leveres den 4. oktober. Hvis alt går etter planen, vil dette føre til en spennende utveksling mellom ungdommene fra Vesterålen og deres ukrainske partnere i AmaTea sommeren 2024.

Vesterålen #Kultursamarbeid #NordNorge #Talentutvikling #LaternaMagica #Andøy kommune #Vesterålsrådet

Forrige artikkelVarsler grunneier om pålegg etter forurensning
Neste artikkelHer kan det bli globalt testsenter for jamming