Det nye nordnorske flyselskapet FlyViking sliter med interne uroligheter bare noen måneder etter at de første flyene kom i lufta.

Altaposten og Lofotposten skriver at flygesjef Jan Kristensen fra Alta føler seg skviset ut av jobben og over i en jobb han ikke ønsker.

Jan Kristensen er også styremedlem i FlyViking. Konflikten går ut på at styrt i selskapet ønsker en flyger i jobben som flygesjef. Noe av problemstillingen er at selskapet har slitt med å ansette nye flykapteiner til en økende flåte med fly.

Flygesjef Jan Kristensen mener i følge Altaposten at det er en konflikt mellom ham og gründer Ola Giæver, der han mener Giæver er en impulsiv mann som er vanskelig å holde i ørene.

Jan Kristensen har vært motstander av å flytte flyselskapet til Lyngseidet, Giævers bosted. Styret har sagt nei til dette.

I følge avisene ønsker ikke Giæver å kommentere påstandene fra Jan Kristensen, men viser til daglig leder i selskapet.

Stein Terje Dahl, daglig leder i FlyViking, sier til iFinnmark at det fortsatt er plass til Jan Kristensen i flyselskapet.

– Det som er fakta er at Jan har gjort en fantastisk jobb gjennom de siste to årene. Det han jobber med er kjernen i hele flyselskapet. Han har vært med på å starte mindre flyselskap før, og vet hva det går ut på. Han har enn allsidig bakgrunn og kompetanse som Fly Viking gjerne vil ha med videre, sier Dahl til avisene.

I en omorganisering av selskapet ønsker man å gi Jan Kristensen en annen rolle, hevder Dahl.

Forrige artikkelSlik kan kommunen redusere hastigheten for vannscootere
Neste artikkelNedgangen i arbeidsledigheten fortsetter i Nordland