En Hadselmann er i Vesterålen tingrett dømt til tre år og fire måneder i fengsel for et 30-talls lovbrudd som blant annet handler om narkotika og samboervold.

Den elleve sider lange og omfattende dommen fra Vesterålen tingrett lister opp en lang rekke forhold som Hadselmannen i dømt for. I tillegg til narkotikaforbrytelser, oppbevaring og bruk, har han brutt fartstrenser og deler av legemiddelloven. En bot på 20.000 og inndragning av 164.000 kroner er også en del av straffen. Han må også betale 40.000 i oppreisning til en kvinne.

Narkotika

Den dømte Hadselmannen er dømt for en rekke tilfeller der han har oppbevart amfetamin, hasj, metadon og tabletter som står på narkolisten. To gange skal han ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Uten førerkort

Fem ganger skal han ha kjørt bil uten å ha gyldig førerkort for motorvognen han kjørte. I en 80-sone skal han dessuten ha kjørt i 109,57 km/t.

Tyverier

Han skal også ha gjort tyverier og stjålet penger fra ulike bankkontoer. Den dømte skal også ha forsøkt å oppta lån i en annens navn. Ved to tilfeller skal han ha stjålet en bil og kjørt til et bestemmelsessted i Hadsel.

Stjålet bil

Ved et annet tilfelle skal han ha brukt en gullfarget Audi A6 som var stjålet fra Lofoten Car Rental. Falske bilskilter er også en del av den kriminelle løpebanen for hadselværingen.

Kontanter

Den rusavhengige mannen skal ha hatt 140.000 kroner i kontanter oppbevart i en bolig til en bekjent. Retten legger til grunn at pengene er oppgjør for salg av narkotika.

Under en biltur som endte med at han fikk politiet i hælene, havnet bilen i grøfta.

Høsten 2015 skal han ha blitt arrestert sammen med andre kjente narkolangere i Hadsel.

Samboervold

I fire tilfeller skal den dømte ha øvet vold mot sin samboer. Volden har vart over flere timer og fremstår i følge retten som mishandling. Han skal ha øvet vold i form av slag mot ansiktet og kroppet samt tatt kvelertak på henne. Retten mener volden har vært omfattende.

Ubetinget fengsel

– De mest alvorlige forhold i saken er tiltaltes befatning med narkotika og volden mot samboeren. Det skal for begge disse forhold reageres med ubetinget fengsel, heter det i dommen, som slår fast at tiltalte har vært en betydelig aktør i narkotikamiljøet i Vesterålen.

Narkotikamiljø

– Tiltalte hadde i nærværende sak hatt en aktiv rolle som lokal mottaker og distributør av narkotika i Vesterålen, heter det fra retten, som også slår fast at den dømte har en rekke dommer bak seg siden 2001, og at han har vært dømt til tilsvarende forhold som i denne saken.

Til fradrag i dommen på tre år og fire måneders ubetinget fengsel, kommer 58 dager i utholdt varetektsopphold.

Forrige artikkelSortlending dømt for nedlasting og produksjon av barneporno
Neste artikkelOnsdagskonsert ved Sortland musikkforening